Două concepte de proiecte din Germania și unul din Republica Moldova s-au clasat pe primele locuri în competiția de soluții arhitecturale pentru renașterea Filarmonicii Naționale. În final, au ajuns 27 de concepte din 13 țări. Rezultatele au fost prezentate pe 5 mai, în cadrul unei conferințe de presă cu participarea membrilor juriului, a reprezentanților consiliului tutelar, a studenților și profesorilor facultății Urbanism și Arhitectură, Universitatea Tehnică a Moldovei, unde au fost expuse public lucrările evaluate.
Președintele juriului, arhitectul Lino Bianco, E.S. Ambasadorul Maltei în Republica Moldova, a menționat că în procesul jurizării s-a ținut cont de principala condiție impusă: „să fie nu doar o sală pentru spectacole perfect acustică, ci un templu al artei și al culturii”.
Conceptele de proiect, cele peste 100 de planșe, pot fi vizionate în sala expo 9-208 a Facultății Urbanism și Arhitectură, Universitatea Tehnică a Moldovei, Bd. Dacia 39, în zilele 10-19 mai, între orele 13:00 – 16:00!
Locul 3. Tobias Wulf
Locul 2. Cataraga Architects SRL
Locul 1. Bez+Kock Architekten Generalplaner GMBH
Juriul internațional a decis că cea mai bună soluție a fost propusă de „Bez+Kock Architekten Generalplaner GmbH” (Germania), autor principal Kock Thorsten, co-autor Bez Martin; urmează „Cataraga Architects SRL”, (Republica Moldova), autor principal Cataraga Vitalie, co-autor Cavca Gheorghe și, pe locul 3 – proiectul prezentat de Tobias Wulf (Germania).